fbpx

Du er ikke forbundet. Nyhedsbrevet kan inkludere nogle brugerinformationer, så de vises måske ikke korrekt.

Fredage med Fællesskab og andre arrangementer

Fredage med Fællesskab og andre arrangementer

Bofællesskab.dk Logo

 

Hej Gæst,

 

SÆT KRYDS I KALENDEREN

Mange vil gerne bo i bofællesskab. Det kan være uoverskueligt at tage beslutningen og det kan forhindre, at man tager det næste skridt. Det kunne ellers være at deltage i et arrangement, hvor man kan blive klogere på, hvad det vil sige at bo sammen med andre.

Vejen til nye bygge- og bofællesskaber er belagt med kampesten. Det stod klart, da Bolig- og Planstyrelsens nye vejledningsenhed afholdt netværksmøde for alle med interesse for bygge- og bofællesskaber. I de andre nordiske lande møder man også forhindringer for etableringen af flere bygge- og bofællesskaber, men måske vi kan lære af hinanden og drage nytte af hinandens erfaringer? Det drog bestyrelsesmedlem Laura Juvik afsted til Helsinki for at dykke dybere ned i ved mødet med andre repræsentanter og interessenter for bygge- og bofællesskaber. 

Måske et nyt nordisk netværk også kan give inspiration til indhold til “fredage med fællesskab”? Læs om genoplivningen af et populært initiativ, der giver rum til alle, der vil nørde aspekter af bofællesskabslivet. Læs om de kommende emner og sæt allerede nu kryds i kalenderen. 

BOFÆLLESSKABER BOOMER

Flere og flere flytter i bofællesskaber. Enten i seniorfællesskaber, sammen med børnefamilier eller med fokus på en ide. Men mange har brug for hjælp til at finde det fælles fodslag. Derfor har Realdania støttet udarbejdelsen af en Startpakke. Den præsenteres nu i et af landets ældste bofællesskaber, som ligger i Hinnerup.

 

Foreningen Bofællesskab.dk inviterer til bofællesskabsdag i Overdrevet (Hinnerup)

Har du tanker om at flytte i bofællesskab? Er i måske en gruppe, der er i gang med opstart? Eller er du bare nysgerrig? 


Bofællesskab.dk er en forening, der arbejder for at skabe flere, gode bofællesskaber. Vi er med i en række projekter, som vi på dagen kort vil præsentere resultaterne af. F.eks. en kortlægning af bofællesskaber i Danmark, der finder svar på, om folk i bofællesskaber generelt er mere veluddannede, primært er kvinder - og om man bliver længere i et bofællesskab, end i andre boligtyper. Desuden har vi udviklet en STARTPAKKE til nye bofællesskaber, som vi vil fortælle jer om. Alle er velkomne til en dag i fællesskabets tegn. 

 


 

KUNST OG KULTUR I BOFÆLLESSKABERNE

28. oktober 2022 - kl. 16-18 (både fysisk fremmøde og online)

Kunst og kultur er en væsentlig del af livet i mange bofællesskaber. Ved dette "Fredag med Fællesskab"-arrangement vil vi dele erfaringer i hele spektret mellem at have kunst der omgiver os, til at udøve kunst og bibringe hinanden kulturelle oplevelser.

Tovholdere: Birger Lilja Kristoffersen og Michael Eberhard

 


BORGERDREVNE ENERGIFÆLLESSKABER

Når vi taler energiomstilling i Danmark, taler vi ofte om forventninger til store, kommercielle nye vedvarende energianlæg og en omfattende netudbygning.

EU's nye direktiver siger, at netudbygningen skal minimeres, og mindre borgerdrevne energiproduktioner skal fremmes. Men den danske regulering spænder ben for borgerinddragelsen. Hvad gør vi for at overvinde disse forhindringer? Hvordan kan man praktisk etablere lokalt forankrede energiselskaber, og er der økonomi og bæredygtighed i det?

Fredage med Fællesskab arrangementet afholdes fredag, den 25. november 2022, klokken 16-18 (online)

Tovholdere: Camilla Nielsen-Englyst og Ulrik Jørgensen

 


 

Fredage med Fællesskab

Fredage med Fællesskab er et koncept, hvor man mødes online på fredage ved fyraftenstid for at udveksle erfaringer, diskutere løsninger, netværke og nørde om konkrete emner, der optager individer og fællesskaber lige nu. Der vil være oplæg fra 2-3 personer om dagens emne og derefter en faciliteret diskussion.Konceptet så dagens lys for et par år siden under nedlukningen og nød stor popularitet. Man kunne mødes online fra sin arbejdsplads, hjemmekontoret eller på vej hjem i S-toget, ganske uforpligtende og så længe, man havde tid. 


Vi genopliver nu sammen med Landsforeningen for Økosamfund Fredage med Fællesskab og laver to arrangementer i efteråret i oktober og november, begge møder på sidste fredag i måneden klokken 16 til 18. I foråret 2023 har vi Fredage med Fællesskab hver måned, ligeledes den sidste fredag i måneden. 

 


 

Efterspørgsel på bofællesskaber

Tidligere i oktober havde Vejledningsenheden under Bolig- og Planstyrelsen inviteret til et dagslangt netværksmøde for kommuner, boligorganisationer, private developere og borgere. Mødet havde til formål at stille skarpt på de behov, erfaringer og udfordringer, der opleves i arbejdet med etablering af flere bygge- og bofællesskaber.

 


 

Nordisk netværk

Vi ligner hinanden, os heroppe i Norden. Og selvfølgelig kan vi også lære af hinanden og drage fordel af hinandens erfaringer, når vi taler bofællesskaber. En 8 år gammel idé er endelig blevet realiseret med et indledende møde om muligheden for at lave et reelt nordisk netværk. 

 

‍Nyhedsbrevet er udsendt af:

Foreningen Bofællesskab.dk

Sædekildegårdvej 1

DK 5250 Odense SV

Tlf. +45 28 91 99 01

Mail: info@bofaellesskab.dk